De grote voordelen van alleen zijn

Hallo allemaal! Ten eerste: SORRY. Het spijt me dat het zo lang heeft geduurd voor een nieuwe blog post. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik geen tijd had, want tijd valt altijd te maken. Door alle leuke afleidingen heen tijdens deze fantastische zomer weken, is het me simpelweg ontglipt en zag ik mijn blog even niet als prioriteit. Het is schaars dat de zon zo volop schijnt in Nederland en ik doe dan ook mijn best om hier elk moment zo veel mogelijk van te genieten. Niet te beginnen over dat ik sinds een maand weer part-time aan het werk ben in de horeca en evenementen om mijn huur te kunnen betalen, nadat ik abrupt besloot te stoppen met werken ( haha, een beetje geld is dus toch wel een beetje belangrijk ).

IMG_0048

Vandaag wil ik het hebben over een onderwerp die ik al erg lang wilde bespreken met jullie. Namelijk: de grote voordelen van alleen zijn. Vanaf kleins af aan worden we er aan alle kanten mee dood gegooid: liefde maakt gelukkig. Niet liefde in het algemeen, maar vooral het deel van een leven delen met één specifiek persoon, waar je de rest van je leven lang gelukkig mee zal zijn. We groeien op met deze gedachte via Disney films, muziek video’s, romantische films, alles draait maar om één ding: liefde is voor altijd en het is niet mogelijk om alleen gelukkig te zijn. Naarmate ik ouder word, is mij iets heel duidelijk geworden, namelijk dat alleen zijn, he-le-maal oké is. Sterker nog, het is essentieel om alleen gelukkig te kunnen zijn, voordat je, je besluit te binden aan een persoon.

In mijn hele leven ben ik altijd op zoek geweest naar een partner om mijn leven mee te delen. Ik vond alleen zijn ronduit verschrikkelijk en er was niks anders waar ik meer een hekel aan had dan alleen zijn. Ik voelde mij dan eenzaam en ongewild. Om eerlijk te zijn is dit altijd een grote onzekerheid van mij geweest en ik ben mezelf dan ook vaak compleet kwijt geraakt wanneer ik weer eens verliefd werd op iemand, waar bij ik het gevoel kreeg dat ik niet goed genoeg was. Ik raakte zo in de ban van de ander en zou er alles voor over hebben, dat ik in de loop der tijd vergat dat ook ik, speciaal ben. Zelf ben ik er van overtuigd dat alles in het leven gebeurt om een reden en dat alle mensen die je ontmoet, een voorbereiding is op wat er nog gaat komen. Sommige liefdes blijven langer hangen en de ander misschien maar voor een paar maanden. Hoe je het ook wendt of keert, een persoon kan een les zijn of een zegen.

” If you truly love your self,
you could never hurt an other.”

In relaties worden 2 verschillende mensen onbewust naar elkaar gevormd. Je wordt besmet waar je mee om gaat, zeggen ze weleens. Dit is dan ook werkelijk waar. Oude schoolgenoten heb ik een relatie zien aan gaan wanneer zij 19 waren en die dan toch besluiten om uit elkaar te gaan rond hun 25e. In je leven verander je namelijk constant, wat vroeger je dromen waren, zijn misschien nu jouw dromen niet meer en wat je vroeger mooi vond, vind je nu misschien wel afschuwelijk. Daar bij veranderen ook onze normen, waarden, eisen, verwachtingen en prioriteiten. En zeg nou zelf, hoe kun je weten wat jou daadwerkelijk gelukkig maakt, als je niet de tijd hebt genomen om jezelf door en door te leren kennen?

Zelf heb ik altijd in relaties gezeten en ik kan met veel trots zeggen dat ik nu bijna een jaar vrijgezel ben en gelukkiger dan ooit. Nog nooit heb ik mezelf op zo’n manier kunnen ontdekken en oprecht gekeken naar wie ik echt ben, wat ik echt wil en wat belangrijk voor mij is in mijn leven, zonder ook maar enig rekening te moeten houden met een ander. Vorige week werd ik 25 en waar het bij de meesten misschien even slikken is, moet ik zeggen dat ik me nog nooit zo zelfverzekerd heb gevoeld als nu. Ouder worden is steeds meer ervaring op doen, een stukje wijzer worden, jezelf steeds meer accepteren voor wie je werkelijk bent. Het verleden omarmen die je maken tot wie je bent, je imperfecties, maar ook al je kwaliteiten. Weet wie je bent en weet dat, dat genoeg is. Jij bent compleet.

Liefs,

Sioejeng

 

 

2 gedachten over “De grote voordelen van alleen zijn”

  1. Lief wacht maar totdat je over de 40 bent. Lol je wereld veranderd weer ook hoe je dan naar de wereld kijkt. Tot fan geniet vam je leven en alles wat op je pad komt. Ook de moeilijke en rotte dingen. Onthou alles maakt jou. ♡♡♡♥♥♥

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s