Niet meer doen, maar minder

We leven in een tijd dat het lijkt dat hoe veel we ook doen, het nooit genoeg lijkt te zijn. We willen zo veel mogelijk uren draaien om meer geld te kunnen verdienen om ons zelf te kunnen verwennen voor het harde werk wat wij leveren. We betalen onze huur, hoe groter de woning, des te meer het kost. Om er elke dag weer mooi bij te lopen kopen we continu nieuwe kleren, schoenen, maar ook moeten wij in het bezit zijn van de allernieuwste iPhones en elektrische snufjes. Niet te vergeten dat we eens in de zoveel tijd langs de kapper moeten en laten we eerlijk zijn.. boodschappen doen is ook niet altijd even goedkoop. Niet te beginnen over hoe vaak ik in de week uit eten ging, bioscoopkaartjes of de entreekosten van een leuk feestje.. Al met al opgeteld, was ik wonderbaarlijk genoeg altijd weer blut aan het eind van de maand.

Terminplaner

Dus.. waar doen we het allemaal voor vraag je, je af? Na 4 jaar full-time te hebben gewerkt, braaf elke maand weer mijn ding gedaan te hebben. In het bezit ben van een uitpuilende kleding kast en veel ste veel schoenen, ben ik er van overtuigd dat wij niet leven om elke maand weer onze rekeningen te kunnen betalen. Na mijn solo reis naar Madeira besefte ik net als na elke reis naar het buitenland, hoe veel er wel niet is om dankbaar voor te zijn. Hoe weinig we wel niet nodig hebben als mens om gelukkig te kunnen zijn. Wanneer ons leven een routine wordt, raken we in een sleur en vergeten we vaak om er bij stil te staan hoe gezegend we wel niet zijn. Elke dag worden wij wakker in een schoon bed, een dak boven ons hoofd, schoon water uit de kraan en vers voedsel in de koelkast.

We zijn zo bezig met het het constant presteren, hoger op te klimmen in onze carriere, dat we vergeten om gewoon soms.. even niemand te moeten zijn. Zelf ben ik jarenlang geobsedeerd geweest met het constant vooruit plannen van mijn leven. Mijn agenda was mijn beste vriend en er leek nooit genoeg uren in een dag te zitten. Voor ik het wist was ik weer een jaar ouder en langzaam maar zeker begon ik elk jaar weer een klein beetje onzekerder te worden wanneer ik voor mijn gevoel te weinig bereikt had. Om ons heen lijkt iedereen als een speer voorbij te gaan. ”Wat doe je nu?” is een vraag wat mij persoonlijk altijd de kriebels geeft en onbewust probeer ik altijd interessant over te komen door alles mooier te maken dan het lijkt. Net als hoe ze in vacatures alles altijd zo mooi verwoorden ( terwijl het 9 van de 10 keer geen ruk voorstelt ) en de functie een net wat te moeilijke naam heeft, maar gewoon ontzettend goed klinkt.

” Time is like a river,
you can never touch the
same water twice. ”

Bottomline is.. we hebben het zogenaamd altijd zo druk, maar in feite zijn we teveel tijd kwijt aan allerlei dingen die gewoonweg NIET belangrijk zijn en al helemaal niet positief bijdragen aan onze gemoedstoestand. Er zijn mensen die net 20 zijn die in een burn-out raken en met de jaren zijn de anti-depressiva voorschriften alsmaar verhoogd. Om een gelukkiger leven te leiden, moeten we niet meer doen, maar minder. Minder van alle loze activiteiten zoals buiten werk om je e-mail door nemen en jezelf suf werken tot midden in de nacht om een deadline te halen. VOOR WIE? Voor je ‘baas’ die elke maand in ruil voor jouw diensten een bescheiden maandloon stort, waar jij nog meer spullen van kan kopen. We hebben niet meer nodig om gelukkig te zijn, maar juist minder. Alles wat we zijn is het resultaat van wat wij hebben gedacht. In het leven veranderen wij constant en daar bij veranderen ook onze behoeftes. Weet wat jou oprecht gelukkig maakt en doe daar meer van. Tijd is kostbaar dus kies bewust hoe jij het wenst te besteden 🙂

Liefs,

Sioejeng

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s