Kunnen mannen en vrouwen vrienden zijn?

Hooooi. Vandaag schrijf ik een post over de grote vraag: Kunnen mannen en vrouwen vrienden zijn? Dat antwoord zal vast en zeker voor iedereen verschillend zijn, maar in mijn ogen is dat zeker een ja. In mijn Youtube filmpje zal ik niet al te diep gaan op alle stof die ik met jullie wil delen, maar als je geïnteresseerd bent in mijn kijk hier op, zal ik je zeker aanraden om verder te blijven lezen.

Door de jaren heen ben ik er namelijk 100% zeker van geraakt dat mannen en vrouwen heel goed vrienden kunnen zijn. Dit komt voornamelijk doordat mijn perspectief naar relaties heel erg is veranderd en ik begrijp nu steeds meer dat mannen en vrouwen helemaal niet zo verschillend zijn, maar dat we voornamelijk verschillend zijn gemaakt. We leven in een generatie dat de lijn namelijk steeds dunner lijkt te worden. Mannen worden steeds meer ijdel, terwijl vrouwen juist steeds meer nonchalanter worden. Het is niet meer vanzelfsprekend dat de man full-time aan het werk is en dat de vrouw thuis voor de kinderen moet zorgen.

Vroeger was het zo dat mannen sterk werden gemaakt voor het jagen, de oorlogen die zij moesten voeren. Mannen mochten geen gevoel tonen of een teken van zwakte, want dan verloor je simpelweg het gevecht. Er moest brood op de plank komen en de vrouwen waren zorgzaam en konden daarom beter voor de kinderen zorgen. Ik ben nu een beetje aan het afdwalen van mijn verhaal, maar naarmate de tijd is verstreken zien we steeds meer dat die kloof kleiner lijkt te worden. Mannen zijn tegenwoordig net zo zorgzaam en veel vrouwen willen nu juist concentreren op hun carrière en hoeven geen eens perse meer kinderen of te trouwen. We zijn nu veel meer bezig met wat ons écht gelukkig maakt.

Door de maatschappij zijn wij op zo’n manier gevormd dat wij vrouwen elkaar als concurrenten zijn gaan zien. Niet perse op de werkvloer, maar voornamelijk voor onze aandacht van mannen. Wij vrouwen moeten onszelf als een perfect beeld neerzetten, zodat wij meer kans maken op een geschikte man om mee te binden. We dragen hakken, strakke jurkjes, smeren make-up op ons gezicht en leren hoe we moeten koken en om mannen te verleiden in bed. Wanneer ik laatst een vrouw tegen kwam op straat bekeek ze mij eerst van top tot teen en zit ze aan haar haren terwijl ze haar vriend net wat steviger beet pakt terwijl ik ze voorbij loop. Is dat echt nodig? In plaats van dat we allemaal zo panisch zijn over het vinden van de juiste partner, moeten we ons meer bezig gaan houden met de juiste persoon te zijn. Jezelf zo goed kennen op een manier dat je niet eens meer iemand nodig hebt om voldoening te vinden. Zelfvertrouwen die van jou afstraalt en je nooit meer constant druk hoeft te maken of jouw partner vreemd zal gaan. Vriendschap kunnen aan gaan met iemand van het ander geslacht, omdat je die bevestiging van meer dan dat niet meer nodig hebt. Laat die onzekerheid los!

” You can only lose
what you cling to.”

Ik heb zo ontzettend veel mannen gedate in mijn leven dat ik mij nog elke dag afvraag waarom. Waarom kon ik niet gewoon vrienden blijven? Ongeveer 80% van de mannen waar ik mee ben geweest waren totaal niet relatie-potentieel, maar toch moest ik mezelf er altijd in forceren. Terwijl ik nu gewoon mega relaxed met de meesten om kan gaan, maar dan als vrienden. Het is ons zo ingepraat dat wij altijd maar de liefde van ons leven moeten vinden, dat wij helemaal verblind zijn van dat ideale beeld en er 9 van de 10 keer gewoon in rollen. We zijn vaak niet eens verliefd, maar gewoon gehecht. We komen in een comfort-zone en gewenning. Nu stel ik mezelf altijd de vraag: zie ik mezelf met hem voor de rest van mijn leven en word ik dan oprecht gelukkig of ben ik gewoon eenzaam en op zoek naar aandacht dus neem ik genoegen met hem, ook al weet ik diep in mijn hart dat hij het niet is? Conclusie: mannen en vrouwen kunnen in mijn ogen vrienden zijn, als beide partijen stevig genoeg in hun schoenen staan om het geest sterker te laten zijn dan het vlees. In sommige gevallen is de waarde van liefde in vriendschap nog mooier dan in een relatie.

Liefs,

Sioejeng

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s