Minder frustraties in een paar stappen

Voor de mensen die mij persoonlijk kennen, weten we allemaal: Sioejeng is zeer snel geërgerd. Of nou ja, dat was ik altijd. Elke dag was het weer hetzelfde liedje. S’ochtends als de wekker ging begon het al. Wéér een dag naar werk. Vooral de maandag na het weekend was het ergst. Het liefst sloeg ik mijn ontbijt over om zo lang mogelijk in bed te kunnen blijven liggen. Dat doe ik wel onderweg of als ik daar aan kom. Mijn make-up gooide ik naast mijn ontbijt ook hop, in mijn tas. Zo, dat scheelt weer een kwartier. Eenmaal op het trein station aangekomen was het altijd weer feest. Vertraging, vertraging, nog meer vertraging. FUCK! Kunnen die treinen nou nooit eens normaal rijden??!!

Processed with VSCOcam with f2 preset

De dag was nog net begonnen en ik trok het al niet meer. De trein komt 10 minuten te laat aan en de mensen die in willen stappen gaan met z’n allen recht voor de deur staan. Voordat de mensen uit zijn gestapt, douwen ze zichzelf al naar binnen. ‘Laat die mensen toch een keer eerst uitstappen for God’s sake! Die trein gaat heus niet weg zonder je!’ Ik kon het dan natuurlijk ook niet laten om mijn mond te houden en moest er altijd weer wat van zeggen. Hetzelfde gebeurde wanneer er keihard werd gepraat in de stilte coupé of wanneer voorbijgangers iets naar me riepen in de trant van: Ni Hao. ‘WAT?! Ik kan ook Nederlands hoor!’ Ik raakte werkelijk waar, om alles, maar dan ook echt alles gefrustreerd.

Het stomme hieraan is dat je er werkelijk helemaal niks mee opschiet, behalve het feit dat je alleen jezelf er mee hebt. Wat je er als enige uit haalt, is dat je, je zegje weer hebt kunnen doen en alleen maar tijd en energie hebt verspild aan iets wat er eigenlijk helemaal niet toe doet. Misschien is het je opgevallen dat wanneer je met de verkeerde been uit bed stapt, het net lijkt alsof alle ongeluk in één keer aan komt waaien. Je verslaapt je, laat je koffie over je mooie broek vallen en het shirtje die je aan wilde doen, ligt nog in de was. O my god. Kan het allemaal nog erger? Ja, het kan allemaal nog veel erger. Echt. Het probleem is dat wanneer je constant in je negativiteit blijft hangen, dit gevoel constant gevoed blijft worden wanneer je hier teveel aandacht aan besteed. Als het er niet echt toe doet, laat het dan los. In plaats van te denken ‘waarom gebeurt mij dit altijd?’ kun je beter nadenken over hoe je er op reageert en wat je kan doen om het probleem op te lossen. Mind over matter. 

De meeste frustraties die ik op een dag kon hebben ging voornamelijk over mensen. Er was niks wat mij meer kon frustreren dan mijn collega’s op werk, vriendinnen die te laat kwamen of vriendjes die niet snel genoeg op mijn berichten reageerden. Maar ook mensen die voordringen in de supermarkt, nare klanten in winkels, opdringerige vrouwen in de club. Eigenlijk mensen in het algemeen om heel eerlijk te zijn. Als er iemand echt geen geduld had, was ik dat wel. Het grappige is dat ik hierdoor ontzettend haatdragend werd, terwijl ik eigenlijk juist heel liefdevol ben. Toen ik merkte hoe erg mensen effect hadden op mijn gemoedstoestand, heb ik besloten om het roer om te gooien en dingen te bekijken vanuit een ander perspectief. Wat fijn is om te weten, is dat ik totaal geen controle heb over wat anderen doen en zeggen. Het enige wat ik kan veranderen is hoe ik er mee om ga en hoe ik er op reageer.

”It’s easier to forgive others, if you
can accept that 
everyone is
doing the best they can from their

own level of awareness.
Just like you are.”

Als je, je beseft dat de meeste miscommunicaties worden veroorzaakt door aannames, leer je al snel om dingen op een andere manier te bekijken. Over het algemeen hebben wij mensen namelijk nooit echt slechte bedoelingen, maar creëren wij vaak zelf een probleem door er teveel over na te denken of omdat we gewoon klakkeloos van het slechtste uitgaan. Wanneer je beseft dat iedereen zijn best doet om iets te begrijpen vanuit hun eigen niveau van bewustzijn, kun je, je frustraties loslaten en omzetten in begrip. Velen zijn simpelweg onwetend en hebben totaal geen kwaad in zich. Een probleem ontstaat namelijk pas, wanneer jij er een probleem van maakt. Wanneer je anders leert reageren op een bepaalde situatie, is er in feite niks aan de hand, want diep van binnen weet je dat de ander het niet zo bedoelt heeft. Het is fijn om voor jezelf mensen te leren vergeven. Niet altijd omdat ze het verdienen, maar omdat het jou de rust geeft die je nodig hebt om los te kunnen laten.

Liefs,

Sioejeng

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s