Wat anderen vinden is niet belangrijk

Hoi! Vandaag ga ik je vertellen waarom het zo belangrijk is om los te laten wat anderen van je vinden. Dit klinkt vrijwel heel logisch voor iedereen, maar het ook daadwerkelijk doen is weer een ander verhaal. Ik merkte bij mezelf dat ik bij alles wat ik deed, na dacht over wat anderen van me vonden. Dit kon gaan om de allerkleinste dingen: hoe snel ik reageerde op berichtjes, wat ik aan deed s’ochtends, hoe ik liep, wat ik zei. ALLES.

13064683_1007522452618943_6013557254486536321_o

Nu ik dit typ vind ik mezelf al doodvermoeiend klinken en het ergste van alles is… we doen het allemaal – bewust of onbewust. Het probleem is dat we hierdoor simpelweg enorm angstig worden in alles wat we doen en dit vloeit weer voort in ons gedrag en onze keuzes. We kunnen gewoonweg niet meer handelen zonder na te denken wat een ander hiervan vind en dit is helemaal niet nodig! Het is zo ontzettend naar om ons constant druk te moeten maken, omdat we bang zijn voor oordelen, meningen en negatieve reacties. De angst om te handelen houdt ons tegen in wat we écht willen en daarbij vergeten we om af en toe goed naar onszelf te luisteren.

Op een gegeven moment merkte ik dat de onzekerheid mijn hele leven over begon te nemen. Ik durfde niks meer te beslissen zonder de bevestiging van mijn vrienden. Hun advies was zo ontzettend belangrijk voor mij, dat ik niet meer voor mezelf na kon denken en elke keer tegen mijn gevoel in een besluit maakte. Toen ik dit eenmaal door kreeg, besloot ik vaker een moment voor mezelf te nemen en goed na te denken over wat IK nou eigenlijk echt wilde. Als je constant om iemand’s mening vraagt, betekent het in feite dat je hun mening belangrijker vind dan je eigen mening, om een beslissing te maken over jouw leven.. best stom eigenlijk toch?

Dus voordat je de volgende keer bang bent om wat anderen van je vinden.. En dit is heel belangrijk om te weten: niemand geeft er echt om. Dit klinkt ontzettend lullig, maar in de tijd dat jij je druk loopt te maken om wat iemand van je vind, is diegene allang druk bezig met wat jij van diegene vind. Hoe je het ook wendt of keert, iedereen maakt zich uiteindelijk vooral druk om zichzelf en hun eigen belangen en ook al heeft diegene een bepaalde gedachte over je, zal dit ongeveer 0,2 procent zijn van alle gedachtes die, diegene op die dag heeft. Het ergste wat er namelijk kan gebeuren wanneer iemand iets van je vind.. is… helemaal niks.

Leer van jezelf te houden. Van je mooie haren tot het kleine spleetje tussen je tanden. Zelf ben ik geboren met eczeem en dit vond ik vroeger verschrikkelijk, maar wat kan ik hier aan doen? Maakt mij dat een slechter persoon? Nee. Mooi zijn komt van binnenin en wanneer jij je goed voelt in alles wat je bent, straalt dit van je af en op lange termijn verdien je veel meer respect wanneer je ergens 100% achter staat dan iets te doen wat volledig tegen je gevoel in gaat. En zeg nou eerlijk, er is niks aantrekkelijker dan zelfvertrouwen!

”We have to really educate ourselves
in a way about who we are,
what our real identity is.”

Als laatste tip: je kan nooit iedereen pleasen. Nee zeggen is helemaal geen probleem. Vooral als jij je daar lekkerder bij voelt. Het is immers maar een mening en je kan het niet overal mee eens zijn. Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor wat je zegt-hoe je het zegt en niet hoe een ander het interpreteert. Wanneer een ander beledigd reageert, is dat een onzekerheid wat bij diegene ligt en niet bij jou. Laat-het-los en je zal zien hoe bevrijdend het werkt. Tijd om te focussen op wat jou gelukkig maakt!

Liefs,

Sioejeng

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s