Waarom mama’s awesome zijn

Hulde! Vandaag is de dag dat wij onze moeders wederom de lucht in mogen prijzen. Dit doe ik natuurlijk het liefst door te vertellen waarom mijn moeder de allerleukste, liefste, grappigste is van allemaal, maar om heel eerlijk te zijn.. IEDERE moeder is fantastisch en verdient het om elke dag overladen te worden met veel liefde, bloemen, en knuffels.

IMG_5897

Naarmate ik ouder word merk ik namelijk steeds meer dat ik op mijn moeder begin te lijken. Vroeger ging dat er nogal anders aan toe en kon ik totaal geen begrip opbrengen voor bepaalde opmerkingen die ze maakte of haar gedachte gang in bepaalde situaties. Alles wat ze zei en deed stond tótaal niet gelijk aan hoe ik dingen zag en dat nam de grootste frustraties met zich mee. Weet je wel als ze zeggen: ”luister naar je moeder, die heeft altijd gelijk?” Nou, 9 van de 10 keer is dat ook zo. Bijna alles wat wij nu meemaken, hebben zij al eens meegemaakt en ze proberen ons constant te waarschuwen voor dezelfde fouten die wij maken, om ze te voorkomen uit voorzorg.

Nu ik hier op terug kijk, begin ik haar denkwijze steeds beter te begrijpen en weet ik diep in mijn hart dat alle moeders het beste met ons voor hebben, ook al komt het er soms een beetje beroerd uit. Dus ook al haalt ze soms het bloed onder je nagels vandaan, probeer je in haar situatie te verplaatsen waarom zij handelt volgens die manier en waarom zij bepaalde dingen zegt. Soms is het beter om je moeder gewoon gelijk te geven, niet omdat ze gelijk heeft, maar omdat de liefde die je voor haar voelt belangrijker is dan je ego.

Liefs,

Sioejeng

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s